Sivut

tiistai 17. marraskuuta 2009

Les Réponses part II

Coucou!
Vastauksia kysymiinne kysymyksiin!
Kuka ottaa kuvat blogiisi?
Minä, minä, minä. Itselaukaisija on tuottanut lukuisia traumoja.
Olen taistellut sen kanssa varmaan noin tuhannen epäselvän kuvan verran.
Asetan yleensä kameran custom-itselaukaisijalle ja siinä se räpsii.
Useimmiten se on kuin tempperamenttinen lapsi ja kuvista tulee sumeita.
Joten yritän uudelleen, ja uudelleen ja vielä uudelleen onnistumiseen asti.
Joten seuraavan kerran kun luette postausta, hei vähän rispektii!
Joskus ystäväni ottavat koulun käytäviltä kuvia
ja kiitokset heille!
*taputaputaputapu*


/
Answers to the lovely questions you all asked on my blogiversary!

Who takes the pictures on you blog?
Me, myself and I.
The never ending battle with my camera timer is ridiculous. Usually I choose "custom timer" and it flashes away. My camera is like a cranky child. Sometimes its in a good mood and most days I just decides to take annoying blurry pictures.
So I try again again and again.
So next time you read a post:
have some respect!
Thanks to all my friends you take the time to sometimes photograph me!
*applause*
/
Pohdin vain, että ompeletko tai teetkö omia vaatteitasi joskus? Mikä on unelma-ammattisi; muotisuunnittelija, muodin suurkuluttaja?

Olisin kovin innokas ompelija jos aikaa ja taitoa riittäisi. Projektit keskittyvät kässäntunnille.
Haluaisin ommella enemmän, mutta pakko sanoa, että olen ajoittain neulan ja langan kanssa kämy ja kokematon.
Unelma-ammattini on suuri musta aukko johon en uskalla sukeltaa. Haluaisin toisinaan työskennellä muotialalla esim. olla Voguessa tai Ellessä toimittajana, mutta toisinaan haluaisin harjoittaa jotain akateemistä. Tosin kello tikittää.
Aion melkein sata prosenttisellä varmuudella hakea nykyisen kouluni lukioon joko tavikselle tai sitten International Baccalaureate (IB)-linjalle./
I wondered if you sew or make any of your own clothing.
What is your dream job when you get older?
Fashion designer? Clothing buyer?

Occasionally I do grab a needle and some thread, but there never seems to be enough time for anything. I usually work on my projects in textiles class. I would love to sew more but to be honest I always end up poking myself with a needle, if you know what I mean.
Ah, clothing buyer! That sounds tempting!
My entire future is like a big black hole.
I would like love to work in fashion like by being an editor or writer for a magazine like Vogue or Elle.
However I would also like to do something academic.
tick tock
I will most probably apply to the high school (finnish version) that is a part of my school or the International Baccalaureate (IB) program.
/
Mulla ois pari kysymystä sun opiskeluun liittyen eli,
mikä on sun salaisuus? Miten pärjäät noin hyvin koulussa? Ootko tunneilla aina ihan hiljaa, paitsi viittaat jokaiseen kysymykseen? Teetkö aina läksyt?
Luetko hulluna kokeisiin?

Oon miettiny miten voi noin hyviä numeroita saada: panostaako ihan hullun lailla kouluun tai sitten on toosi hyvä muisti?

Koulu, hmmph. Ei kaavaani ole erityistä salaisuutta, ehkä muutama tärkeä juttu:
 • ole aktiivinen ja kerro kantasi
  se on melkein kaiken avain. Unohdun joskus tietyillä tunneilla syvään keskusteluun kurkkupastilleista tai päiväkotikavereista, mutta esim. matikan tunnilla kannattaa mennä tekemään niitä "läksytehtävä taululle"-juttuja, koska ainakin meillä niitä tekee aina ne tietyt tyypit ja opettaja panee merkille kuka niitä tekee. Vaikka et olisi koko läksyjä tehnytkään, älä tunnusta! Tunnustus joka kerralla poraa open muistiin "ei tee läksyjä"-tyypin maineen ja täten laskee arvosanaa. Joskus kannattaa sanoa, ihan tasapainon vuoksi. Useimmissa aineissa voi heittä penaalin tyhjän läksysivun päälle ja järkeillä tehtävät läpi samalla kun niitä käydään.
  Lisäksi kerro kantasi esim. hissan ja muiden mielipidemahdollisten aineiden tunneilla. Kannattaa pitää kättä ylhäällä, koska muistat sitten myöhemmin mitä sanoit ja täten muistat myös opitun asian.
 • istu oikeassa paikassa
  Missä istut on kriittistä. Eturivi ja toinen rivi sekä etuiset reunapaikat ovat hyviä, koska niissä istuessasi et unohdu takapenkin keskusteluun ja saatat löytää itsesi olemassa aktiivisempi, kun olet niin sanotusti opea lähempänä.
  Jos ryhmäjälki-istunto on tuttu termi, vaikka et olisi tehnyt erityisesti mitään, saattaa ropsahtaa istumista jos teit istumispaikkavirheen!
 • asenne
  Se on niin paljon asenteesta kiinni. Ota käyttöön positiivinen koulu- asenne ja mene vaikka välillä yksin istumaan niin saat paremmin keskityttyä jos satut olemaan huligoivan kaveripiirin jäsen.
  Älä anna itsesi sluibata vaan tee kunnianhimolla tehtävät
  (kysymykseen viitaten: teen kyllä yleensä läksyn noin 85 % prosenttia ajasta, mutta joskus unohdan ja silloin olen hutilus-maria)
  Ei kannata olla nenäkäs opeille, se ei ainakaan paranna koulumenestystäsi.
 • kokeet
  olen sitä tyyppiä, jotka istuvat viisi-kuusi tuntia pusertamassa tietovirtaa aivoihin, mutta tämä ei ole oikea tapa, joka olisi lukea aina vähäsen kyseisen kappaleen käsittelemisen aikoihin.
  Päätä että koe menee hyvin ja valmistaudu siihen ajoissa. Olen itsen kokenut "hups vielä 50 sivua luettavaa ja koe on huomenna" senarion monta monituista kertaa, mutta aloitan yleensä viikkoa ennen. Itse opin kirjoittamalla ja täten minulla on parin sadan sivun koevihko, joita sitten menee muutama vuodessa.

  Minulla ei ole keskivertoa parempi muisti ja opin esimerkiksi matikan juttuja tuskallisen hitaasti.
  Sen sijaan ranskan sanat muistan tehokkaasti!
  Löydä vahvuutesi ja heikkoutesi!
  (kauhean demimäinen kannustuspuhe, mutta sori nyt vaan)
  /
  Sorry guys, no time left and I doubt you'd be interested in boring school stuff anyway.

  Lisää myöhemmin!
  Ta ta for now!
  Love Shoes Bags & Clothes!
  Mariia4 kommenttia:

 1. "Jos ryhmäjälki-istunto on tuttu termi, vaikka et olisi tehnyt erityisesti mitään, saattaa ropsahtaa istumista jos teit istumispaikkavirheen!"

  voi että :D
  kati

  VastaaPoista
 2. Haha, sulla kun on kokemusta aiheesta :)

  VastaaPoista
 3. Seilasin blogista toiseen ja taas seuraavaan ja sitä rataa, mutta täällä viihdyin ylivoimaisesti parhaiten. Aika standardi (kirjotetaanko se edes noin? :D) vastaus, mutten olekaan kauhean.. ööm miten sen voi sanoa? Sellainen joka ei osaa kirjottaa mielikuvituksellisesti vaikka mielikuvitus laukkaa hullun lailla. :D Nojoo, ajatuksenani oli joka tapauksessa laittaa positiivista ja toivottavasti edes jollain lailla piristävää kommenttia kaikesta sössötyksestä huolimatta. Iloista (syksyltä näyttävän) talven jatkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Fanny:
  Merci!
  Voi kun iltaani piristitkin!
  :)

  VastaaPoista

Thank you very muchoo! :3