Sivut

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

{ Ballet Reminiscence }

Bonsoir!

Baletti oli kymmenen vuoden ajan minulle elämäni tärkein juttu, se asia, minkä eteen tein töitä. Se oli lempiasiani ja edelleen minulle rakkaimpia asioita. Vaikka lopetin lähes kaksi vuotta sitten, kaikki kultaiset ja vähemmän kultaiset muistot jäävät minulle ikuisesti :)
Lempijuttuni oli esiintyminen; sai ilmaista itseään! Ja tottakai kaikki upeat puvut ja tyllit loivat pohjaa muotihulluudelleni. ^^
Joten nyt pidemmittä puheitta (erittäin huonosti, editointiohjelman armoilla editoitu) balettivlogi!

For ten years, ballet was the most important thing in my life, the thing I worked for. It was my favorite and still today, one of the dearest things to me. Even though I quit nearly two years a go, all the golden and not so golden memories are with me forever :)
My favorite aspect of ballet was definitely performing: being able to express myself on stage was reason enough. And of course the beautiful costumes and tulle made way for my fashion obsession. ^^
So without further a due the (very poorly edited) ballet vlog!

PhotobucketNyt baletin lopettaneena, luulisi, ettei minulle jäänyt tästä käteen muuta kuin muistoja. Itseasiassa baletti opetti minulle uskomatonta työmoraalia ja kasvatti minut henkisesti vahvaksi ihmiseksi. Lisäksi hyvä peruskunto ja vapaus mässyttää lähes mitä tahansa lihomatta on ihan mukavaa ^^
Mikäli en olisi koskaan tehnyt  sen määrän töitä, minkä tein, olisin varmasti nykyään aivan eri ihminen. Jos harkitset baletin aloittamista, en voi suositella sitä enempää!
Vaikka aloittaisikin myöhemmällä iällä ihan harrastusmielessä, tanssin ilo ja hyvät arvot oppii vanhempanakin.

Now, after quitting you might think that ballet left me with nothing but memories. Actually ballet taught me an incredible work morale and brought me up into a strong person. Also a good basic fitness condition and having the freedom to munch on pretty much anything without gaining weight is a nice plus ^^
If I hadn't done all the work I did, I would most likely be a very different person today.
So if you're thinking about taking up ballet, I totally recommend it! Even if you'd be starting at a later age just in a hobby sense, the joy of dancing and good values will be learned even at an older age.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Myönnän, se oli välillä aivan tuhottoman kamalaa ja vaikeaa. Aika ajoin tanssisali tuntui vankilalta, eikä turvapaikalta. Halusin viettää aikaa ystävieni kanssa, enkä jatkaa loputtomiin piqué-piruetteja. Välillä minua inhottaa se, kuinka helpoksi ja kepeäksi baletti mielletään. Mielestäni se on raskaimpia lajeja, mitä on.
Mutta niiiiiin uskomattoman palkitsevaa ja ihanaa.

I admit, sometimes ballet was absolutely horrible and difficult. From time to time the danse studio felt more like a prison than a shelter. I wanted to spend time with my friends instead of doing piqué-pirouettes endlessly. Sometimes I'm annoyed by how easy and light ballet is imagined to be.
In my opinion it is one of the most laborious sports there are.
But it is sooooo rewarding and wonderful.

Photobucket

this is what real ballerina toes look like.
tältä näyttävät oikean tanssijan varpaat.

Photobucket


Lopettamisesta sen verran, että vaikka se oli vaikeaa, minun oli pakko tehdä se. Kehoni ei kestänyt niin rankkaa treenausta enää, enkä halunnut olla kolmekymppisenä raajarikko. Lisäksi elämässäni ei ollut aikaa millekkään muulle. Nykyään ehdin tehdä ja harrastaa vaikka vallan mitä, ja kokeisiin lukemistakaan ei ole pakko aloittaa yhdeltätoista (usein kyllä ihan vapaaehtoisesti...)
Laittakaa mielipiteitä, kokemuksia ja muuta kommenttia tonne laatikkoon!

About quitting; it was difficult, but I had to do it. My body couldn't handle the strenuous training and I didn't want to be a cripple at age 30. In addition I didn't have time for anything else.
Nowadays I have time to do some much! And it isn't mandatory for me to start studying for exams and 11 (nowadays it's just a free choice ^^)...
Please put your opinions, stories and other comments in the box!

p.s.
onnistuin löytämään vain muutaman suhruisen kuvan itsestäni ^^

i only managed to find a couple scruffy pictures of myself  ^^

Photobucket

me, far left, age 12

Photobucket

Photobucket

me, age 5 (not a bad pointe for age 5 :D)

dance on! <3

14 kommenttia:

 1. Voi ei, mulle tuli kauhea ikävä ETOn aikoja, kun näin noi valkoset puvut pitkästä aikaa! :D

  VastaaPoista
 2. haha =)
  oisko miljoonasti kierrätetyt lumihiutalepuvut mitään?

  VastaaPoista
 3. Tottahan toki! :D Nyt katoin ton videon ja oli kyllä niin söppänä! Hajosin sille lopulle totaalisesti, koska se on niin totta. Nyt saa syödä karkkia, haha. :D

  VastaaPoista
 4. so truee!
  kiitos :)
  haha
  nyt saa mässyttää! omnom
  salaatit ja muu pupuruoka hiiteen ^^

  VastaaPoista
 5. uui ihana postaus! mietin vaan et missä tanssikoulussa harrastit? saatto olla et mainitsit mut mul on saattanu vaa mennä ohi :)

  VastaaPoista
 6. anonyymi:
  paljon kiitoksia!! =) valitettavasti sen jätän mainitsematta, sorge!

  VastaaPoista
 7. Oh la la! Mielenkiintoinen postaus & muutenkin aivan mahtava blogi. Vähän alkoi kaduttamaan, etten itse jatkanut, tai oikeastaan kunnolla aloittanut balettia, sillä postauksestasi kyllä loistaa että baletti = <3

  VastaaPoista
 8. Saima:
  kiitoksia paljon!!! :))
  aina voi aloittaa uudestaan ;)
  kiitos muuten kun ryhdyit lukijaksi!
  <3 <3 !

  VastaaPoista
 9. hehe muistan sen yhden iltapäivän kun lähettiin oppilaskunnasta (silloin luokan R2-vieressä) ja olit niin stressaantunu ja poikki ja olin vaa sillee että älä mene balettiin, kuolet muuten koska on kouluhommia vielä (:

  VastaaPoista
 10. takarivinlapsi:
  :)) mäkin muistan! gaah!
  oi että mun huolia ^^
  onneksi on takarivinlapsi, joka houkuttelee lintsaamaan treeneistä!:DD

  VastaaPoista
 11. vau, vau, vau ja vielä kerran vau... olet aivan ihana!!

  VastaaPoista
 12. anonyymi:
  kiitos, kiitos, kiitos ja vielä kerran KIITOS!
  tuon kuuleminen tuli tarpeen :)

  VastaaPoista
 13. Ihana video! Olet kuin suoraan jostain elokuvasta. Olet niin kaunis ja ryhdikäs, sun kroppa on jotenki niin ylväs! Ja puhut ihanasti englantia. Ja olet niin omistautunut. Baletti vaati varmasti hurjasti voimia ja kuria. Ihailen sua ihan älyttömästi. Ja siis en vain ulkomuotoasi, vaikutat muutenkin niin upealta ihmiseltä.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi:
  on jotenkin utopista kuulla tämmöistä :)
  ihanaa, että pidit videosta!
  ja maailman suurin MERCI
  <3

  VastaaPoista

Thank you very muchoo! :3